Καλώς ήρθατε...

Καλώς ορίσατε στο ιστολόγιο της Βιβλιοθήκης του Συντονιστικού Γραφείου Μαριούπολης. 


Σκοπός του ιστολογίου αυτού είναι να προβάλλει τους τίτλους βιβλίων που διαθέτει το Συντονισιτκό Γραφείο και να τους θέσει στη διάθεση του κάθε ενδιαφερόμενου, προκειμένου να ενημερωθεί και να αξιοποιήσει το υλικό τους.

Στα ράφια της Βιβλιοθήκης υπάρχουν βιβλία τα οποία σχετίζονται με την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό με έμφαση στην διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης/ξένης γλώσσας. 

Πρόσφατα έχει δημιουργηθεί και θεματική βιβλιοθήκη με άξονα την προσφυγιά και τη μετανάστευση ως μέρους του προγράμματος "1η Σκυταλοδρομία Δημιουργικής γραφής και Φιλαναγνωσίας στα Ελληνικά" το οποίο υλοποιεί το Γραφείο σε συνεργασία με Πανεπιστημιακές μονάδες σε χώρες ευθύνης του Γραφείου. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ

H Βιβλιοθήκη-Κέντρο Τεκμηρίωσης με θέμα "Προσφυγιά-Μετανάστευση" τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου το οποίο και έχει συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση των τίτλων που εμπεριέχονται σε αυτή.



Οι τίτλοι των βιβλίων που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη μας ενημερώνονται συνεχώς. Πολλοί από αυτούς είναι δωρεές διαφόρων φορέων και εκδοτικών οίκων οι οποίοι συνδράμουν με ιδιαίτερη χαρά την προσπάθεια μας για προώθηση της ελληνόγλωσσης παιδείας και φιλαναγνωσίας.

Η Βιβλιοθήκη έχει τη δυνατότητα να δανείζει τα βιβλία της στους ενδιαφερόμενους κατόπιν αιτήματος. Για περισσότερες λεπτομέρειες ανατρέξτε στην ετικέτα Δανεισμός.

Καλές αναγνώσεις!